JFK - 6
PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

JFK - 6


WiCkEd WiTcH :: 08.01.2018 ob 16:58
Avtor: Mitzi
Avtor: Sunbeam
Mislim, da prave resnice vsaj mi ne bomo zvedeli, je toliko teorij kdo in zakaj, da čakam samo še teorijo o marsovcih

25.10. letos se lahko odprejo arhivi o umoru JFK. In Trump je tvitnil, da jih bo obelodanil.

Tako kot bi se morali za Pija Xll papeža v času druge svetovne vojne pa so podaljšal odprtje arhivov še za 50 let

Kdo pa je ta? Na hitro, če se ti da, vem, da lahko poguglam.:)


https://sl.wikipedia.org/wiki/Pape%C5%BE_Pij_XII.

To znam tudi sama.:D
Pa bi raje videla, da bi mi kdo v treh stavkih napisal, kaj je tako zanimivega pri njem, da bi bilo potrebno njegove dosjeje sploh odpirati/zapirati.:) Drugače si bom pa kasneje čas vzela...

Vprašanje, ki si ga zastavljajo je, zakaj je dovolil pomore in množično izstrebljanje narodov, kako, da je RKC to podpirala celo blagoslovila odhod nemških vojakov na fronto, kako je RKC mirno gledala kako se po kanclogorjih množično mori, kako da so v Jasenovcu ustaši s javno podporo teh svetih mož klali druge vernike in delili klavcem odpustke, zakaj se Papež ni uprl Musoliniju je tudi neka teorija zarote, obljubil naj bi mu svojo državo ( Vatikan ) in dobil jo je, cel kup zakajev brez odgovora in 50 let po smrti tega papeža naj bi se odprli arhivi kjer je vse zapisano ampak so dve leti prej podaljšali odpiranje še za 50 let.

Blagoslovil in podpiral je vojno? Javno?
Ok, nekako bi še razumela tišino, ker načeloma nima nobenega vpliva...

Seveda javno kako pa drugače, so škofi blagoslovil ustaše in naše domobrance, kot vem so, papež je vse to vedel vse kar sem napisal o množičnih pobojih in iztrebljanju je vedel, sedaj se sprašujejo zakaj je bil tiho.

Sem ravno danes gledala dokumentarec o "Hitlerjevem papežu" in vsekakor sta dva pola.
Govora je bilo o skrivnem prenašanju informacij med Pijem (ne samo Vatikanom) in Nemčijo. Zelo pomemben pri tem je bil Joey Ox, pomagali pa so tudi visoki nacisti.
Pij se je že pred začetkom vojne spraševal ali naj obsodi nacistične vdore v države in njihovo ravnanje z določenimi ljudmi, a so ga prepričali, da bi bilo zaradi tega še več smrti. Napisal je tudi pismo poljskemu škofu, naj ga prebere ljudem, a mu je škof odpisal, da je pismo zažgal, ker bi se drugače nacisti znesli nad ljudmi.
Ko so zarotniki začeli razmišljati o atentatu na Hitlerja, je bil Pij najprej neodločen, a si je premislil zaradi besed svetnika Tomaža Akvinskega. Nekaj v smislu, da je tirana dovoljeno ubiti, če s tem rešiš narod. Atentat je požegnal.
Ko so bombardirali Rim, je vzel denar iz zakladnice, odeje, hrano in šel k ljudem.
Ko je Hitler želel ubiti papeža in je poslal svoje vojake pred Vatikan, je Pij še enkrat razmislil ali bi se javno opredelil do nacizma in njihovih dejanj. Odločil se je, da ne. Verjetno se je bal za svoje življenje.

Niso pa omenili v dokumentarcu, da bi blagoslovil in javno podpiral vojno. Bil je proti,seveda, a le človek, ki se boji. Nekateri trdijo, da bi moral obsoditi naciste, čeprav bi bilo zato več žrtev, drugi pa ga razumejo.

Do svoje smrti je bil Pij znan kot mirovni papež, šele po njegovi smrti so ga označili za nacističnega papeža.

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.