PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Delo v Avstriji - 2


Fox :: 04.08.2018 ob 21:41
Za kelnarco jurja 700, je to kr dobra placa. AMPAK, bos mogla delati se vse kaj drugega kot strezba, vcasih bo manjkal kdo v kuhinji, v baru in podobno in bos mogla delati oboje. Potem odivsno koliko frej dni bos imela, verjetno ce bo 1 dan na teden pa se to ne vcasih ko je vrhunec sezone. In pa moras tudi vedeti da bos ob koncu sezone mogla prijaviti davek in bos mogla placate razliko davka med slov. in aut. in to te bo tudi lahko prislo okoli kaksnega jurja. Tako da so plusi in minusi.

Je pa odvisno v kateri ostariji, hotelu delas, eni so res v redu ti bodo dali redno vsak teden frej, drugi te bodo pa izkoristili do kosti in bos res garala. Tako da odvisno...., ti zelim vso sreco in pa da si nasla dobrega delodajalca ki te bo tretiral kolikor toliko fer.
Prekmurec :: 04.08.2018 ob 21:42
Delodajalec te odpusti, če mu ne fafaš
Fox :: 04.08.2018 ob 21:45
Dobra plača čeprav se dela 9 ur in vse dni v tednu, predvidevam da je sezonsko delo, a prostega dneva pa ni ?


Prosti dan mora biti vedno 1 dan v tednu po zakonu je to tako. Samo veliko delodajalcev jih boli djoka za te stvari in bos ponekod delal kot sem jaz 2 meseca brez prestanka, kjer sem tudi dobila siatico, v krizu me je vstihnilo, vneti zivec takrat. Ampak tako je s temi deli, to niso dela da bi jih delal na dolgi rok, tisti ki to pocnejo so ze pri 40 cisto uniceni. To je edino ce kaj varcujes in podobno, saj smo imeli take eni so za solo, bajto, avto, kredite varcevali in podobno. Tisti starejsi pa si jih videl da so imeli vsi unicene hrbte in roke in vse, kaj ti pomaga kes ce pa nimas vec zdravja...
Fox :: 04.08.2018 ob 21:47
Pa pozneje sem slisala od drugih sodelavcev ki so bili avstrijci kako hudicevo tezko je najti dobro ostarijo ali hotel, dobrega delodajalca za sezonska dela ali dolgorocna. Da obicajno so interno med sabo vsi vedeli kdo so slabi in kdo so dobri delodajalci, in da tisti ta dobri so imeli ze zapolnjen staff, delavce in delavci so tam tudi ostajali na dolgi rok, pri tistih ta slabih so se pa menjali vedno na vsakih par mesecev. Tako da si moral imeti blazon sreco da si dobrega delodajalca trofnu. Pa tudi tako je da folku se ni splacalo nekaj se pritozevati pri ams-u za sezonska dela kako so jih tretirali in krsili dolocene pravice delavca. Saj baje zdaj obstaja neka crna lista na ams-u kjer se lahko poklice in si oni tega delodajalca zapisejo in potem ne oddajajo teh oglasov vec dalje.
miflo :: 04.08.2018 ob 21:55
Avtor: Prekmurec
Delodajalec te odpusti, če mu ne fafaš

Foxe niso odpustili
sej ne da na kaj namigujem, samo povem dejstvo
Cindy :: 04.08.2018 ob 21:58
Sahy je bila u Avstriji na privremenem radu.
WiCkEd WiTcH :: 05.08.2018 ob 9:08
Avtor: miflo
Avtor: Prekmurec
Delodajalec te odpusti, če mu ne fafaš

Foxe niso odpustili
sej ne da na kaj namigujem, samo povem dejstvo

Imaš službo ali so te odpustili?:D
Cindy :: 05.08.2018 ob 11:06
Avtorica ti kar pojdi v Avstrijo delat. Verjetno bo en teden bolj hudo, pol se pa navadiš. Wc pa verjetno čistiš tudi doma, in ne bo neki baubau. Naučila se boš jezik, in verjetno tudi jodlanja.
miflo :: 05.08.2018 ob 12:09
Avtor: miflo
Avtor: Prekmurec
Delodajalec te odpusti, če mu ne fafaš

Foxe niso odpustili
sej ne da na kaj namigujem, samo povem dejstvo

Imaš službo ali so te odpustili?:D

Lepotička bela, če bi bla ti moja šefica bi si prislužil povišico, ko bi se zakopal med tvoja bela stegenca in papcal tvoje sokove ko lačen maček.

Rajcanje na moj zapis dovoljujem samo beli coprnički, vse ostale si jo zdajle čohate protipravno, zato prste proč od svojih zmečkanih češpelj.

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.