PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Carolyn Jessop: Pobeg - 23


porajkel :: 12.01.2018 ob 20:43
Imas kaksne informacije, kako druzina zivi danes? Poleg Betty.
Mitzi :: 12.01.2018 ob 20:45
Avtor: porajkel
Poligamisticni mormoni v ealnem zivljenju ne skrivajo svojih poligamnih zvez. Skrivajo jih samo na sodiscih.

Hutterites so nekaj podobnega kot Amishi. Nemska skupnost, ki se je v reformatorskem casu locila, nato so se preselili na korosko, kjer so ziveli dolgo in se danes govorijo v avstrijsko koroskem dialektu. Od tam so se preselili v Rusijo, od tam pa v Kanado. Nekaj kolonij imajo tudi v juzni Ameriki. Zivijo v kolonijah. Ko so najstniki, si kolonije izmenjajo najstnike za poroke. Kljub temu je bilo prevec porok znotraj sorodstva in so imeli vedno vec defektnih otrok. Potem so najemali moske od zunaj, da so jim oplojevali zenske. Zivijo od kmetijstva. Vska kolonija je ena ogromna kmetija. Prodajajo na veliko, a tudi posameznikom. Do pred nekaj leti so bili oprosceni placevanja davkov in zdravstvenega zavarovanja, ceprav so vse to koristili in v teh letih so tako prihranjeni denar investirali v novo zemljo in novo opremo. Skupnosti so premozne, druzine pa se vedno zivijo skromno. Nekoc so imeli skupno jedilnico za zenske in otroke, in drugo za moske. Zdaj jejo v svojih hisah. Bila sem v dveh kolonijah, eni starega tipa, eni novega. Zenske so vredne bolj malo, moski imajo vso besedo. V trgovino se vedno pripeljejo s tovornjaki in vednoo so moski in par zensk, zadnje case pa tudi posamezne druzine. Zenske in deklice nosijo crne in modre obleke do tal, fantje in moski crne hlace z naramnicami, fantje kapo iz blaga, moski brado in crn klobuk.

Zanimivo, prvič slišim zanje.
Tudi na Wiki je kar nekaj o njih.

https://en.wikipedia.org/wiki/Hutterite

https://de.wikipedia.org/wiki/Hutterer
WiCkEd WiTcH :: 12.01.2018 ob 22:39
Carolyn je leta 2010 napisala še eno knjigo: Triumf. Te se žal v naših knjižnicah ne dobi.
V tej opisuje racijo na Warrenovem ranču (tukaj piše, da Betty takrat ni bila na ranču, ker je Merril želel, da se dokaže najprej) in svoje življenje po prvi knjigi.
Tudi Flora (Merrilova sorodnica) je napisala knjigo o svojem pobegu. Tudi te ni pri nas.

Carolyn je zahtevala preživnino. Nekje drugje sem zasledila, da ji je bilo ugodeno (mislim, da šele po tem, ko so Merrila zaprli). Dobila je tudi vso preživnino za nazaj.

Carolyn z otroki:


Arthur z družino:

Govorec na srečanju, ki ga organizira organizacija, ki pomaga ljudem, ki so pobegnili.
WiCkEd WiTcH :: 12.01.2018 ob 22:59
Barbara se na zaslišanju ni želela inkriminirati, niti ni želela na predočenih slikah pokazati svoje 12-letne hčere, ko se je poročila z Warrenom.

Hildale:


Fensišmensi ranč:
WiCkEd WiTcH :: 12.01.2018 ob 23:06
Časopisni članek iz leta 2008: otrokom gre super, razvaža jih naokoli, ne hodijo pa v nobeno cerkev.

Andrew, Merrilee, Patrick in LuAnne.
WiCkEd WiTcH :: 12.01.2018 ob 23:18
Žal ne najdem nič kaj več, novejšega pa sploh ne.
Verjetno živijo kolikortoliko normalno. Na prejšni strani sem dala link s foruma, kjer nekdo pravi, da pozna enega od otrok in da so "lovely family". Betty je pa verjetno še vedno v kultu. Na istem linku tudi piše, da še ni poročena, ker lahko poroča le Warren. Zanima me pa, kako je s Harrisonom.

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.