PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Besede dalajlam - 4


WiCkEd WiTcH :: 12.03.2018 ob 9:25
Nobena sila ne more odložiti smrti. Hitrost, telesna moč, bogastvo, talismani in čarovna zaklinjanja, pa tudi medicina je na koncu brez učinka. Smrt je neizogibna.

Gendün Drub, prvi dalajlama
WiCkEd WiTcH :: 15.03.2018 ob 8:22
Mislim, da vsako dejanje izzove pozitivno ali negativno reakcijo. Vsakdo mora presoditi, kaj je učinkovito. Nekateri mladi Tibetanci mi očitajo preveliko pasivnost in zadržanost. Pravijo, da so si drugi begunci iz svojih domovin, kot so Palestinci ali Afganistanci, ki so ubrali pot nasilja, priborili v svetu več naklonjenosti in podpore za svojo stvar... Sam mislim, da nasilje ni dobro. Morda dogodki nasilja dejansko pritegnejo pozornost ljudi, toda kot človek nihče ni nagnjen k nasilju; nihče nima rad prizorov, v katerih ljudi pobijajo, pretepajo, mučijo. Eden izmed človekovih prirojenih čutov je odpor do nasilja. Zato je treba več pozornosti posvečati dejavnostim nenasilja. Te kličejo k razumu, spoštovanju človekovega življenja, sočutju in medsebojnem razumevanju. Moje mnenje je, da manifestacije brez telesnega nasilja prinesejo veliko več koristi.

Tenzin Gjatso, štirinajsti dalajlama

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.