PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Beremo... - 35


Sunbeam :: 26.02.2021 ob 20:13
Avtor: Mačka
Joooj no kinny, kam to tebe odnese...
Kot reče VN, lačni se tudi pogovarjao o kruhu. Vsak o tem kar mu manjka.
Kinnniy :: 26.02.2021 ob 20:22
Pol pa povej do konca Mačka. Si ga peljala domov, odložila pred bajto in čao..
Sunbeam :: 26.02.2021 ob 20:25
Kiny ko boš tej vsaj malo podobna, ne bo problema z dečki. Še po 40 letih je prava baba.

Sunbeam :: 26.02.2021 ob 20:32
No tu je še lepša....

Kinnniy :: 26.02.2021 ob 20:43
Lahko je vam čoftat, ker imate topel dom. Za osvetljenimi okni je sama sreča,

Vrnite se nazaj na temo. Kaj pa vi berete?
Mačka :: 26.02.2021 ob 20:51
Otroka sem peljala do tja, no par njih. K so imel za dn interjvu za naredit. Pobrala pa jih je ena druga mami.

Trenutno berem Pomladna ljubezen od Kleypassove ali neki takega je avtorica. Tko, babje je. Glih zdaj za na dopust, sam da nimam cajta, sem ga imela vec doma, tukaj se biblosa nisem kliknila.
leskova mast :: 27.02.2021 ob 17:58
Nekaj besed o Chromosome 6 od Robina Cooka.

V New Yorku tik pred obdukcijo izgine truplo mafijskega sefa. Cez nekaj dni v Atlantiku pred New Yorkom najdejo truplo brez glave in dlani. Izkaze se, da je utopljenec imel pred kratkim presaditev jeter. Medtem v Afriki, v Ekvatorialni Gvineji genetiki razvijajo izmenjavo dela kromosoma 6 med clovekom in opico. Opica s tako spremenjenim kromosomom postane varovanka in hkrati potencialna darovalka organa, ki ga cloveski pacient potrebuje, saj izmenjava delo kromosoma omogoci popolni sprejem tujega organa. Pacienti so samo izredno premozni ljudje. Vse paciente pripeljejo na operacijo v Afriko. Opice so sorodnice simpanzov, Zaradi matriarhata zivijo zelo mirno, brez nasilja v velikih skupinah. Opice do darovanja organa zivijo na zavarovanem otoku, kamor nima dostopa nihce. Vsak domacin, ki samo poskusa priti na otok, je ustreljen.
Znanstvenik, ki je razvil tehnologijo en dan odkrije, da so deli kromosoma 6 zadolzeni za mentalni razvoj, a ga to ne skrbi, dokler na otoku z opicami ne opazi dima. Hkrati izve, da so se opice razcepile v dve skupini. Njegovi dvomi ga zacnejo razjedati.
Mačka :: 01.04.2021 ob 22:43
No ena taka ki ni glih primerna ob teli uri za brat.
Daniel Cole: Lutka iz cunj.

Eno truplo, šest žrtev...najdeno je truplo, sestavljeno in sesito iz kosov sestih razcetverjenih zrtev, mediji ga poimenujejo Lutka iz cunj. Morilec pretrese javnost in policijo, ko medijem posreduje seznam naslednjih sestih zrtev in datumov kdaj bodo umrli...na seznamu je tud en preiskovalec...

Hudo briljanten triler.
Kinnniy :: 02.04.2021 ob 2:25
To pa res ni nič tako strašljivega.
Mačka :: 02.04.2021 ob 6:41
Kinny, namenoma nisem pisala bolj podrobno. Je pa na nacin Carterja. Morda ne tolk brutalno, je pa psiholosko kar napeto.
Meni vsec, ce bi pa hotla seksi zgeckljivo bi pa Taro Sue Me
Kinnniy :: 06.04.2021 ob 3:15
A nič ne berete? (ja knjižnice so zaprte )

Katere revije so vam všeč? Si jih lahko sposodite za domov? Moja mami jih lahko prelista samo v knjižnici, v bralnem kotičku . LJ šIška

Pri nas si jih lahko sposodiš za en teden, samo nihče ne teži, če podaljšaš.

Jaz redno berem:
- Lady ))
- Radar
- Ona Plus
- Zarja Jana
- Obrazi
- Urejamo stanovanje
- Vrtičkarstvo
- Planinski vestnik

Naj naj pa mi je ŠTIRI TAČKE.

Itak 3/4 preberem na netu, samo ni boljšega (adijo tipčki prdljivi), ko zaležeš v frišmo posteljo in se zatopiš v svet sanj s knjigo ali revijo.
In berem do jutra, do štirih - čeprav moram ustat ob šestih in +mrš delat+ .
Mačka :: 06.04.2021 ob 7:36
Revije sem pogledala vcas, ko je bil najmlajsi na pravljicnih uricah in ce nisem sla na kufe z enim ockom. Niti ne vem a jih dajejo za domov ali ne, meni so te revije sund, nek odpor imam do njih, sem jih na zacetku moje poklicne poti ocitno prevec prebrala.
Zdaj berem Jenny Han Vsem fantom, ki sem jih kdaj ljubila. Tko zabavno, lahkotno. Po unem trilerju prov pase. Bi rabila eno, da tistega prebere, ker mi konec ni cist jasen.
Kinnniy :: 06.04.2021 ob 8:10
Ni pa nč narobe, če ne veš:
- da si je ena dala dvignit veke
- druga je posnela nou video
- tretja je odprla salon za manikuro
- četrti zida bajto
- peti je dobu frocka
- šesti in sedmi sta ansambel odpikala in gresta na samostojno pot
- osmi................

Pa kva pol ti klepetaš z babetinam, ko čakaš v vrsti pred blagajno? A samo kok stane puter? ))
Mačka :: 06.04.2021 ob 8:22
Uhh doma pa res težim. Posprav za sabo, pa prov dat posodo v pomivalca, ne s prsti slatat omarce, spuci plato, cunje odnest v sobe, a ne zna noben drug sesalca zalaufat...z babetinami pred blagajno ne klepetam, tud prijazno ne zgledam da bi mene ogovarjal. V sluzbi pa zgolj opravljanje, kaj je kera rekla, nardila, kdo s kom ne govori, kdo koga vara, s sodelavci pa sex teme. Logicno a ne?
Kinnniy :: 06.04.2021 ob 8:29
Recimo da je logično.
Jaz dam za članarino v knjižnici 14 € na leto. Če si sposodim reivije, imam ta keš v enem mescu noter. Ker eni kupujejo revije !?!? Js pa celo leto + knjige.

Pri moji znanki imajo v bloku eno veliko skrinjo, kamor folk meče revije, reklame..... in otroci to poberejo, ko imajo tiste akcije. Veliko jih pa je, ko mal prebrskajo in še enkrat preberejo, rešijo križanke in dajo nazaj. To mi je ful všeč.
leskova mast :: 06.04.2021 ob 16:02
V nasi knjiznici so en del knjiznice uredili kot dnevno sobo. Na sredi je velik kamin do stropa, oblozen s kamnom in z ognjem na plin, pred kaminom v polkrogu udobni fotelji, kaksnih 8, potem se par mizic z manjsimi fotelji, na steni levo in desno so police (kovinske) z revijami, od revij za starse do revij za potovanja, opremljanje stanovanja, slikanja, sivanja, pletenje, druge crafts, za finance, politiko, lokalno zgodovino in seveda, tudi rumeni tisk. V blizini so velike lesene mize za branje. Eno od miz je pogosto zavzela druzba upokojencev, k so debatirali in opravljali. V oci so mi padli, ker je imel eden od njih a service dog - psa vodica. Mozak namrec tezko hodi in zaro ima blond labradorca. Tisti ubogi pes zgleda totalno depresiven. Eno leto je tako shujsal, da so se mu videla rebra. Ne vem, kaj se je dogajalo, kasneje je prisel nazaj na normalno tezo. Pozimi mu lastnik natakne zimske skornje zaradi soli. Ti upokojenci so verjetno dnevne stranke, ker so bili v knjiznici skoraj vsakic, ko sem bila tam.

Pred kaminom se ponavadi vsedejo po en ali dva in berejo revije ali klepetajo. Pogosto je bil tam en starejsi indijski ata s turbanom, ki se je pogovarjal po telefonu tako na glas, da je kar donelo in si slisal vsako besedo kot vpitje tudi 15 m stran.

Malo starejse revije dajo v veliko kosaro in tam si jih vsak lahko nabere zastonj za domov, kolikor zeli.

V Ljubljani na Ajdovsici sem sla 1x v citalnico in sem si izbrala revije, ki so me zanimale in jih polozila zraven na mizo, kot sem navajena in zacela brati prvo. Ni trajalo 5 minut, ko pride ena zenska in me zacne obtozevati, da jaz hog revije, da sem pobrala vse revije in jih zdaj drzim, da noben ne more priti do njih, da nimam pravice, ker jih ona hoce brati. Ker si tu vsak nabere svoje revije vnaprej, mi ni slo v glavo, kaj sem naredila tako zelo narobe. Sem rekla, da sem si jih pripravila za branje, ona pa skoz bolj besna, da jih ona hoce in da jaz ne smem imeti vec kot 1 revije, tiste, ki jo trenutno berem. Ker od mene ni bilo odziva, je stopila h knjiznicarki in ji zacela razlagat, kaksna zlocinka sem, in naj ona naredi red. Skoz bolj se je razvnemala, toliko da ni vpila, je pa zelo glasno govorila. Po tistem me ni bilo vec v knjiznico. Naj ji boh pozegna vse revije tega sveta.

Pri nas je clanarina v knjiznici zadnja 3 ali 4 leta zastonj. Ves material (tudi revije, DVDje...) si lahko sposodis za 3 tedne, potem pa ce nihce ni rezerviral, lahko se 2x obnovis, vsakic spet po 3 tedne. Tako imas zadevo lahko do 9 tednov.

In 3D tiskalnik imajo ze tudi nekaj let. Se nikoli nisem videla, da bi ga kdo uporabljal. Knjiznice prirejajo tudi neformalne tecaje anglescine za tujce, bolj majhen krozek, v katerem se pogovarjajo z eno od knjiznicark ali uciteljico. In v knjiznici pogosto kdo instruira kaksnega otroka, najveckrat matematiko.

V zadnjem letu so bile knjiznice 2x po nekaj mesecev zaprte, vmes so uvedli maske in od takrat vec ne hodim v knjiznico. Zdaj knige narocam na Amazonu.
leskova mast :: 06.04.2021 ob 16:19
A, se 1x sem imela prigodo v Ljubljani. To je bilo tudi v citalnici, v knjiznici, ki je v starem delu Ljubljane, malo naprej od parka Zvezda, blizu Ljubljanice. Vhod v citalnico je bil z druge strani kot v knjiznico. Zgledala je kot solski razred. Klopi s stoli poslihtane v dveh vrstah, nasproti njim pa kateder s knjiznicarko. Po stenah police z revijami in kaksno knjigo. Vstopim in si zacnem izbirati, kaj bom brala. Kar naenkrat stoji pred mano knjiznicarka in mi zacne pridigat, da kaj si dovolim. Da revije jemlje samo ona. Da jaz moram priti do nje, povedati, kaj zelim in ona da revijo. Ko koncam, jo moram njej vrniti v roke. Sem rekla hvala lepa in sem sla. Mogoce so do danes ze kaj zrahljali ta zaporniski rezim.

Da ne bom samo kritizirala. Ko sem sla v tisto prvo knjiznico, sem vprasala, ce imam kaksno moznost, da dobim zacasno karto za knjiznico, glede na to, da nisem od tam, samo za 6 tednov, kolikor sem bila tam, in so mi dali karto kot brezposelni osebi. To je bil njihov predlog. Jaz sploh nisem vedela, da so posebej karte za brezposelne, ker ne razumem, zakaj bi clane knjiznice sploh locevali na zaposlene in brezposelne.
Mici :: 06.04.2021 ob 16:53
Ker brezposelni ne plačajo članarine.
Mačka :: 06.04.2021 ob 18:10
Jaz sem gorenjka, se švercam na dijaško članarino, ne vem kolk pride članarina, ampak ni tolk da se švercam, ampak njegovo kartico imam zmer v denarnic, ker mu hodim spotoma iskat, ko grem iz službe, pol pa ko sem že tam, izkoristim.
Sunbeam :: 06.04.2021 ob 18:32
Avtor: Mačka
Jaz sem gorenjka, se švercam na dijaško članarino, ne vem kolk pride članarina, ampak ni tolk da se švercam, ampak njegovo kartico imam zmer v denarnic, ker mu hodim spotoma iskat, ko grem iz službe, pol pa ko sem že tam, izkoristim.
Zaradi takšnih je propadlo Rimsko cesarstvo.

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.