PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

A mi kdo razloži... tole okol dajatev - 5


bb :: 02.09.2018 ob 20:33
Čistilko, a da počisti za vami ali zato, ker je faca? Jaz vedno, kjer koli sem, pozdravim čistilke, se jih premalo ceni.
zobatec :: 02.09.2018 ob 21:18
Mi imamo eno samo čistilko.
In se že med sabo driblamo 'pa dej mal pazi', pa 'kaj tacaš po šipah a ne znaš prijet kljuke',,.. da o vecejih ne govorimo.

Preveč dela ima s sesanjem kotov, pa koši...plus jo ponucamo za vse. Skoz kuha kavo, nam zrihta malco….ena duša je. enakovredna.
In rečeš stokrat hvala.
Car prestižnega Balkona :: 02.09.2018 ob 22:43
Toliko ne razdeli, ker naj bi ta dobiček (je fajn vedet ali je ta dobiček čisti ali pred rezervami-rezerve so določene z zakoni in notranjimi akti/statuti podjetja in niso majhne) namenil vlaganju v firmo-da bi zaposloval več ljudi in državi plačeval več davkov (zato država tudi podeljujeje subvencije-več boljših podjetij-več zaposlenih-več denarja-več davka), ga uporabil za razvoj, širjenje na nove trge ipd. Levičarji pa bi nadpovprečno obdavčili vse prihodke, ki so višji od minimalne plače, dobiček oz kapitalake dobičke bi šteli v dohodnino (tega ne počne skoraj nobena če sploh katera država v EU) ipd. Kar pa se tiče davčnih prihodkov v Sloveniji in primerljivih državah (Hrvaška, Italija) se od pobranega evra za dejanski namen porabi cca 0,3€, sedendeset centov pa gre za korupcijo in plače javnih birokratov, Švica pa od enega evra za dejanski namen porabi cca 0,96€. Te številke niso natančne so pa precej dobra ilustracija in iz njih se lahko vidi, kaj bi bilo treba narediti v Sloveniji: zmanjšati administracijo-poenastoviti zakonodajo-zmanjšati javni sektor (jih odpustiti). Če ima Slovenija še vedno cilj postati 2. Švica (v 20 letih se lahko zelo napreduje ali pa zelo nazaduje) bi morali kopirati švicarsko zakonodajo, ne venezuelske.
zobatec :: 03.09.2018 ob 2:07
Ma nč. Trenutek resnice....

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.